miércoles, 11 de noviembre de 2009

Quines són les possibles eines d'internet?

Avui a classe de gestó i Tic, hem fet la presentació de diferents eines d'internet.
La primera presentació que s'ha fet és la que correspon al meu grup és a dir a la Karen Luna, l'Esther Ruiz, l'Helena Prim i la Núria Villaronga i és sobre el Visible Body, una web que permet un autoaprenentatge de les diferents estructures anatòmiques del cos humà i no pas un aprenentatge tutoritzat. Per a saber-ne més podeu veure la presentació de docs publicada a l'entrada del dia cinc de novembre.


La següent pàgina web que es va presentar va ser la que correspon al Eyeos. Va ser creat per un grup de joves programadors l'agost del 2005 i es tracta d'un escriptori virtual que permet penjar els nostres arxius. És multiplataforma és a dir, és compatible amb els sistemes operatius de Max, Windows i Linux. Un altre aspecte que el caracteritza és la seva seguretat.Consisteix en tenir un espai virtual i per tant no treballes directament al teu ordinador és per això que se'l coneix també per cloud computing. Està traduït a 30 llengües diferents. Té diferents aplicacions com poden ser l'eyeadress, l'eyedocs, l'eyeFTD, l'eyefeed, l'eyefiles, l'eyehelp, l'eyeimages, l'eyemail, l'eyemee (messenger), l'eyemessages, l'eyeterre, l'eyestring ( permet cmprimir i descomprimir arxius)...També s'ha creat una aplicació per a les escoles anomenada eyeedu. Pel que fa a la seva estructura, consta d'un escriptori virtual, on hi podem trobar l'agenda, les aplicacions, un calendari, les escombreries, un lector de feeds
La valorarció que el grup de la presentació ha fet ha estat que és una eina innovadora, per a tots els públic, serveix per a projectes escolars dins un entorn tancat per tant no poden accedir allà on vulguin), s'hi pot accedir des de qualsevol part del món, és gratuï i es pot fer servir sense instal·lar res addicional. Un dels membres de grup d'aquesta presentació és l'Isaac i des de aquí podreu entrar al seu bloc i visulitzar la presentació.


Una altre eina que s'ha presentat ha estat Laboratori comsóc , una presentació realitzada pel grup de la Sara Torras, aquí podreu entrar al seu bloc i veure'n la presentació. Laboratori comsóc és un laboratori interdisciplinari i web educativa pel batxillerat basat en el currículum de batxillerat. Va ser creat l'any 2005.
Ofereix un entorn virtual per fer en xarxa el treball de recerca. Ofereix tutories virtuals on el tutor és un assessor. És un laboratori virtual de simulació interactiva. Conté un blog, simuladors interactius, idees per nous trebals de recerca i recursos de recerca com per exemple, com citar bibliografies. El nou bloc Comsóc, és una alternativa per resoldre dubtes sense la necessitat d'utilitzar les tutories virtuals on tothom pot contribuir. Com hem dit abans, està basat en el currículum de batxillerat i per tant podem trobar-hi les assignatures de filosofia on informar-nos sobre l'origen de l'ésser humà i els diferents personatges com poden ser Plató, Descartes etc, història. física, matemàtiques CTMA, Biologia etc.


Pel que fa a la presentació sobre el traductor de google feta pel gup de l'Hector ( des d'aquí podreu visualitzar la presentació del seu grup).
El traductor de google ofereix un servei gratuït amb 44 idiomes possibles que serveix per traduir textos de pàgines web en el moment. La traducció automàtica és complexa i per tant s'està intentant millorar de forma contínua. També s'està intentant poder traduir a totes les llengües del món.
Permet interacció és a dir, la possibilitat de contactar amb el servei per poder fer suggerències per ajudar-los a millorar. No fa traduccions com les humanes però s'està intentant. Detecta l'idioma automàticament i com més text més precís és el traductor.


La següent presentació realitzada a classe ha estat la que correspon a l'igoogle, realitzada pel grup del Roc, des d'aquí podreu visualitzar el bloc d'aquest component del grup i veure la presentació.
L'igoogle és un servei de google que proporciona de forma gratuïta la possibilitat de personalitzar i modificar la pàgina inicial de google al nostre gust a través de gadgets, l'únic requisit que es demana és crear un compte
Les funcions que té són: la visualització dels missatges més recents, la lectura de titulars de notícies, la consulta de previsions meteorològiques...


La penúltima presentació va ser la una comunitat web anomenada Dotsub la qual permet agafar vídeos i substituir-los a diferents idiomes. Hem de crear un comte gratuït i a partir d'aquí, podem emmagatzemar vídeos , creats per nosaltres, els quals els pot agafar una altra persona. Amb aquesta comunitat educativa els alumnes poden experimentar per si mateixos la importància de que hi ha diferents llengües i és una manera de desenvolupar la comprensió auditiva.
Podem pujar un vídeo, transcriure'l i traduir-lo i a més a més t'indica el tant per cent del vídeo que està traduït.
Per a visualitzar la presentació completa del Dotsub, podeu entrar al bloc de la Mireia Casanovas .


L'última presentació feta a classe va ser sobre el Google earth. El google earth és un globus virtual desenvolupat per google i disponible per Mac, Windows i Linux. Permet explorar el món, veure imatges de satèl·lits, imatges històriques de tot el món...Podem veure vídeos, vídeos tutoritzats sobre com explorar per exemple la lluna, Mart etc , en 3D.
És un sistema que permet la interacció de diferents persones en un sol entorn, fer la ruta fins a un lloc ( com el google maps). Podem posar els edificis en 3D, imatges fetes per usuaris etc.
Les seves aplicacions són buscar una direcció, decidir-te a l'hora de viatjar, pels excursionistes per fer rutes etc.
Pel que fa a l'àmbit educatiu les aplicacios són permetre als nens orientar-se per la ciutat o el barri, observar la geografia mundial, visualitzar mapes històrics ....
Podreu visualitzar la presentació completa al Bloc de Juan Antonio .


Aquestes presentacions corresponen al grup B. El grup A va presentar altres eines d'internet com poden ser l'encarta, podeu veure aquí el Power Point fet pel grup de l'Anna Merino, el doodle, podeu veure la presentació del Doodle creat pel grup de l'Aina Romero aquí i per últim, el softcatalà on podeu veure la presentació creada pel grup de l'Elisabeth Torras aquí



1 comentario: