miércoles, 25 de noviembre de 2009

Competències digitals específiques del mestre en relació a la tecnologia


Avui a l'assignatura de gestió i tic, hem parlat sobre les competències digitals que han de tenir els nens de primària, secundària, batxillerat i també els docents en relació a les TIC a partir d'uns documents que podeu veure aquí, al bloc de l'assignatura. En total hi havien 5 documents els quals ens hem dividit en grups i cadascun n'ha fet un. Després d'haver llegit el document, el Jorge ens ha proposat triar una competència i comentar-la per tal de fer una intervenció al bloc de l'assignatura. Havíme d'explicar quines competències teniem nosaltres i quines creiem que encara ens mancaven. Jo he triat un fragment dins l'apartat de "ENFOQUE RELATIVO A LA GENERACIÓN DE CONOCIMIENTO" del document de la Unesco: "Los docentes, también deben estar en capacidad y mostrar la voluntad para experimentar, aprender continuamente y utilizar las TIC con el fin de crear comunidades profesionales del conocimiento."
Crec que tot docent com tot altre professional de qualsevol àmbit ha de mostrar capacitat per a experimentar, i per aprendre contínuament, és a dir, s'ha d'anar renovant i actualitzant els seus coneixements en aquest cas sobre les tic.Una manera de fer-ho des d'aquest àmbit seria a través d'escoles d'estiu, l'eduteka, una web interessant pels mestres per poder anar-se posant al dia de les noves tecnologies que he pogut conèixer avui mateix dia 25/11/09 o fins i tot creant un bloc on tothom pugui tenir participació.
Sobre crear comunitats professionals de coneixement, pel que a mi, fan uns anys, durant el curs de quart d'eso, vaig adquirir una manera de crear una comunitat professional de coneixement, la
blocosfera, en una sortida que vaig fer a l'Euncet, una universitat adscrita a la UPC on s'hi poden cursar carreres d'economiques, ADE...Aquella sortida, era dedicada en part a les Tic, allà ens van ensenyar a crear un bloc i poder pujar entrades. També ens van explicar el seu ús i allà mateix vam aprendre a fer entrades i a escriure comentaris a altres companys. Una altra manera de crear comunitats professionals de coneixement seria a partir de les wikis. Pel que fa a la wikipèdia, ningú em va ensenyar què era, la vaig conèixer a partir de fer treballs per l'escola i buscar informació a través d'internet. Amb el temps, gràcies a altre companys, vaig saber que tothom hi podia participar. Tot i conèixe-la, no va ser fins a aquest any, a l'assignatura de gestió i tic, que vaig saber realment què eren les wikis i a més vaig conèixer una altra wiki anomenda eduwiki, una wiki creada per escoles com a projecte, on cada una aporta coneixements seguint unes pautes.Aquí uns deixo l'enllaç per poder accedir-hi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario