jueves, 12 de noviembre de 2009

Les Tic i l'educació

He trobat aquest vídeo buscant pel youtube i m'ha semblat força interessant per a comentar-lo en aquest bloc. És un vídeo fet pels maristes el tema del qual és com molt bé diu el títul, les tic i l'educació.

Es diu que l'arribada de les tecnologies de la informació i la comunicació han suposat una autèntica revolució, comparant-la amb l'arribada de la imprenta. L'única diferència és que ha estat una revolució en un espai molt curt de temps que ha invadit tots els sectors de la vida social. Les tic són un mitjà de comunicació entre éssers humans, en totes les esferes de l'activitat humana fins i tot en l'educació. Estem immersos en la societat de la informació, una societat que necessita nous treballadors i ciutadans.
L'objectiu de les tic és genera consciència i motivació per aprendre en multiplicitat d'entorns. Ja no és creu en la idea que educar és emmagatzemar coneixements i posar-los a l'abast dels alumnes, sinó, capacitar-los per l'experiència de l'aprenentatge. Les tecnologies donen pas a una gran quantitat d'informació que no hem de confondre amb coneixements. L'individu ha d'agafar aquesta informació i reconstruir-la i enriquir el seu coneixement. Les tic milloren la motivació i l'interès de búsqueda, estimulen la creativitat i la capacitat d'aprendre a aprendre.Estan integrades a les aules tot i que els alumnes, crec que cosa fundamental han de ser conscients del grau d'influència dels mitjans ja sigui cap a bé o malament.

M'agradara destacar-ne un parell d'idees. La primera és la importància de que l'alumne, de tota la gran quantitat d'informació que rebi gràcies a les tic, ha d'agafar-la i reconstruir-la per enriquir el seu coneixement. Avui en dia les tic ens proporcionen un excés d'informació que en molts casos no és vàlida, per tant l'alumne ha de fer una selecció d'aquesta.
L'altra idea és el fet que hem d'aconseguir que l'alumne prengui consciència de la influència que poden tenir els mitjans ja que tot i que sembla que els mitjans ens aporten coses positives, també hi ha la possibilitat de que la seva influència sigui negativat sobretot en nens de primària que encara no prenen realment consciència de que els mitjans poden ser perillosos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario