sábado, 28 de noviembre de 2009

Inici de les exposicions de territori



El passat dimecres van començar les exposicions de territori on cada parella havia de triar un tema relacionat amb el territori i l'havia d'exposar en un màxim de sis minuts tot i que una vegada a l'exposició es va donar un marge d'un minut més.
Mentres els companys expasaven, la resta havia de fer una valoració sobre les exposicions.
Per tal de poder fer la valoració, com ja he dit abans, se'ns va proporcionar un full de valorció on hi havia una quadrícula on havíem de destacar els aspectes positius de la presentació, aspectes que havien de millorar i finalment posar una nota numèrica. En aquest full, per tal de facilitar-nos fer la valoració se'ns van donar alguns aspectes que cal tenir en compte:

- Objectiu de l'exposició (clar, confús, adequat a l'auditori,...)

- Introducció (atraient, interessant, engrescadora, neutra, ...)

- Selecció i ordenació de les idees (ordenada, embrollada, congruent, molt clara, ...)

- Exemplificació (clarificadora, explicativa, il·lustrativa, inconnexa, ...)

- Conclusió (resumeix, fixa la idea central, incitadora, provocadora, ...)


- Temps (adient, massa llarg, curt, ...)

- Llenguatge corporal (natural, molt exagerat, no sap què fer amb les mans, mira el públic, ...)

- Veu (entonació encertada, volum adequat, velocitat, pauses, vocalització i articulació, ...)

- Actitud (registre, sentit de l'humor, anècdotes, al·lusions personals, ...)

- Correcció lingüística (pronunciació, lèxic, morfosintaxi,...)


- Adequació del recurs tecnològic escollit a l'objectiu que es vol aconseguir (motivar, il·lustrar, explicar, esquematitzar,...)

- Ús correcte del recurs en el context en què s'ha de fer servir (densitat d'informació, colors, mides del text, animacions, ...)

- Coherència en l'ús combinat dels diversos mitjans (oral, escrit, gràfic, audiovisual, ...)


Per tal de fer les exposicions ens hem dividit en els grups A i B. Pel que fa a les presentacions del grup B, les exposicions han estat les següents:

1. Juan Antonio León i David Catchot : Per què Amèrica llatina és pobra?
2. Anna Díaz i Cristina Cazador : Sabadell: abans i ara
3.Aina Romero i Tamara Herrera: Festes populars de Barcelona
4.Marina Parras i Esther Ruiz: Les coves de Gavà


Pel que fa a la imatge que he posat al principi d'aquest entrada, m'agradria dir que representa molt bé el que vam treballar a partir del llibre de "Com parlar bé en públic". En ella es veu representat un noi que ha de fer una exposició oral, com podria ser el cas de les exposicions de territori. Com es veu a la imatge, nosaltres també les hem de fer davant de tots els nostres companys i per tant, ens poden sorgir alguns problemes com els que es representen a la imatge. Principalment el problema és la incapacitat de controlar els nervis alhora de parlar en públic. Com ja molt bé deia el llibre, hem d'intentar controlar-los ja que aquests ens poden portar de cap a un altre problema que és el de ser incapaços d'aixecar el ulls del paper i tot i que ho sabriem explicar sense mirar el paper, a causa dels nervis, ens sentim més segurs llegint i no aixecant el cap en cap moment del paper. Si cliqueu aquí, podreu veure l'explicació de com preparar una bona exposició oral.

No hay comentarios:

Publicar un comentario