lunes, 21 de diciembre de 2009

Última sessió de debats i recitacions


Avui ha tingut lloc a la classe de comunicació oral, escrita i digital, l'última sessió de debats i recitacios.
Hem començat com hem fet les setmanes anteriors amb les recitacions. Sembla que la crida que va fer l'Imma a classe i jo des del bloc per animar a la gent a recitar més poesia i no tants contes ha donat resultat. Moltes de les recitacions avui han estat poemes tot i que també hi han hagut contes, llegendes i per primer cop, l'Isaac, ens ha fet un monòleg del Quim Monzó sobre el color verd. També podeu veure la recitació de l'Esther sobre la llegenda de Sant Jordi al seu bloc.
Seguidament s'ha iniciat l'últim debat. El tema tractat ha estat: la nova reforma del calendari escolar sí o no, exactament, aquesta reforma el que vol és començar una setmana abans el curs escolar i donar una setmana de vacances al febrer. El Roderic Pico, la Mireia Casanovas, la Cristina Bardia i el Roc Molina s'han posicionat a favor d'aquesta reforma i per altra banda la Clara Antonio, el Gerard Garcia, la Marta Rodríguez, l'Albert Valbuena i l'Elisabeth Barral s'ha posicionat en contra.
Els arguments que s'han donat a favor d'aquesta reforma han estat els següents:
-Tres mesos és excessiu, es pot perdre el fil, el ritme que s'ha aconseguit durant el curs
-Mal exemple de cara al món laboral ja que aquests nens, en el món laboral mai tindran tres mesos de vacances com a l'escola
-El calendari laboral comença abans que l'escolar per tant no és un cost aditiu pels pares.

Els principals arguments que ha donat el grup que es posicionava en contra han estat:
-Cost aditiu pels pares ja que al febrer hauran de pagar un esplai perquè ells treballaran
-A l'estiu fa més bon temps per tal de què els nens puguin gaudir jugant a l'exterior, al febrer, els nens hauran d'esta a casa.
-La setmana de febrer no serà una setmana de vacances pel nens ja que els mestres els ompliran de fitxes per fer durant aquesta setmana.


Pel que fa al debat, ha estat un tema molt interessant, aquesta reforma ja està instaurada des de fa ja anys a altres països com podria ser el cas de França i pel que conec, no ha causat cap problema. Jo també crec que tres mesos són excessius i no faria cap mal començar una mica abans el curs i després tenir una setmana de descans al febrer ja que com s'ha dit al debat, el segon trimestre és el més llarg i no vindria malament un petit descans a meitat de trimestre. Quan ha que aquesta setmana suposaria un cost extra per les famílies, no hi estic d'acord ja que com també molt bé ha dit el grup a favor, el calendari laboral comença abans que l'escolar després de les vacances d'estiu i els pares se senten obligats també ha pagar esplais cangurs etc.

Aquí han acabat les sessions de debats i recitacions les quals m'ha semblat molt útils i interessants. Ens han permès treure'ns de sobre una mica més els nervis que suposen parlar en públic a més a més referint-me als debats la majoria m'han semblat molt interessants i he après molt sobre els diferents temes tractats pel que fa a coneixements sobre temes relacionats sobre l'educació, d'una manera diferent a la qual hagués après en una classe magistral.

No hay comentarios:

Publicar un comentario