jueves, 10 de diciembre de 2009

Tercera sessió de territori


Ahir va tenir lloc a la classe del mòdul de processos i contextos educatius II la tercera sessió de les exposicions de territori.
Durant aquesta sessió només van haver-hi 3 exposicions:

1.La cultura dels joves del Pirineu exposada per la Marta Rodríguez Anton i Elisabeth Barral.
Primer de tot, ens van donar quatre pinzellades sobre el territori del Pirineu per a continuació centrar-se en dues de les comarques que componen el Pirineu, l'Alt Urgell i la Cerdanya. Van tractar dos temes en concret, les activitats culturals que es fan en aquestes comarques de muntanya i el jovent de les comarques de muntanya. A continuació van fer les conclusions i per útlim ens van passar un vídeo per poder visionar les dues comarques ja esmentades del Pirineu.

2. El delta de l'Ebre exposat per Raquel Barberà i Esther Aldehuela. Per començar, ens van situar el territori del delta de l'Ebre per a continuació explicar-nos la fauna i vegetació característica de la zona. Ens van també explicar els llocs d'interès i la gastronomia típica de la zona com l'ànec salvatge. A més a més, ens havien d'explicar els serveis turístics que ofereix el territori però per motius de temps no van poder-ho fer.

3. La diversitat cultural: l'ètnia gitana, exposat pel Javi Lahoz i el Marc Company. Aquests dos companys van dividir la seva exposició en una introducció, història sobre l'ètnia gitana, la llengua i la cultura dels gitanos i per últim la seva integració dins la societat actual.

Com a valoració d'aquestes exposicions podria dir que m'han resultat interessants les tres. Tot i que com acabo de dir, han estat interessants les tres, personalment el tema que més ha aconseguit captar la meva atenció ha estat el de diversitat cultural ja que per a mi és un tema que s'hauria de tractar més a les aules perquè en els últims anys, el nostre país, ha rebut una gran onada d'immigració i amb ella, noves cultures que han de conviure entre elles . A les aules, es parla de diversitat cultural majoritàriament referint-se a africans, sudamericans, xinesos etc però estic quasi segura pel que he viscut a l'escola, que la cultura gitana és una cultura de la qual no se'n parla a les aules i que cladria també parlar-ne perquè hi ha un gran nombre de població gitana al nostre país. M'agradaria també destacar la del Delta de l'Ebre ja que m'ha agradat molt perquè m'ha fet recordar unes colònies de segon d'eso quan vaig anar a conèixer aquest territori.





No hay comentarios:

Publicar un comentario