lunes, 21 de diciembre de 2009

Última sessió de debats i recitacions


Avui ha tingut lloc a la classe de comunicació oral, escrita i digital, l'última sessió de debats i recitacios.
Hem començat com hem fet les setmanes anteriors amb les recitacions. Sembla que la crida que va fer l'Imma a classe i jo des del bloc per animar a la gent a recitar més poesia i no tants contes ha donat resultat. Moltes de les recitacions avui han estat poemes tot i que també hi han hagut contes, llegendes i per primer cop, l'Isaac, ens ha fet un monòleg del Quim Monzó sobre el color verd. També podeu veure la recitació de l'Esther sobre la llegenda de Sant Jordi al seu bloc.
Seguidament s'ha iniciat l'últim debat. El tema tractat ha estat: la nova reforma del calendari escolar sí o no, exactament, aquesta reforma el que vol és començar una setmana abans el curs escolar i donar una setmana de vacances al febrer. El Roderic Pico, la Mireia Casanovas, la Cristina Bardia i el Roc Molina s'han posicionat a favor d'aquesta reforma i per altra banda la Clara Antonio, el Gerard Garcia, la Marta Rodríguez, l'Albert Valbuena i l'Elisabeth Barral s'ha posicionat en contra.
Els arguments que s'han donat a favor d'aquesta reforma han estat els següents:
-Tres mesos és excessiu, es pot perdre el fil, el ritme que s'ha aconseguit durant el curs
-Mal exemple de cara al món laboral ja que aquests nens, en el món laboral mai tindran tres mesos de vacances com a l'escola
-El calendari laboral comença abans que l'escolar per tant no és un cost aditiu pels pares.

Els principals arguments que ha donat el grup que es posicionava en contra han estat:
-Cost aditiu pels pares ja que al febrer hauran de pagar un esplai perquè ells treballaran
-A l'estiu fa més bon temps per tal de què els nens puguin gaudir jugant a l'exterior, al febrer, els nens hauran d'esta a casa.
-La setmana de febrer no serà una setmana de vacances pel nens ja que els mestres els ompliran de fitxes per fer durant aquesta setmana.


Pel que fa al debat, ha estat un tema molt interessant, aquesta reforma ja està instaurada des de fa ja anys a altres països com podria ser el cas de França i pel que conec, no ha causat cap problema. Jo també crec que tres mesos són excessius i no faria cap mal començar una mica abans el curs i després tenir una setmana de descans al febrer ja que com s'ha dit al debat, el segon trimestre és el més llarg i no vindria malament un petit descans a meitat de trimestre. Quan ha que aquesta setmana suposaria un cost extra per les famílies, no hi estic d'acord ja que com també molt bé ha dit el grup a favor, el calendari laboral comença abans que l'escolar després de les vacances d'estiu i els pares se senten obligats també ha pagar esplais cangurs etc.

Aquí han acabat les sessions de debats i recitacions les quals m'ha semblat molt útils i interessants. Ens han permès treure'ns de sobre una mica més els nervis que suposen parlar en públic a més a més referint-me als debats la majoria m'han semblat molt interessants i he après molt sobre els diferents temes tractats pel que fa a coneixements sobre temes relacionats sobre l'educació, d'una manera diferent a la qual hagués après en una classe magistral.

miércoles, 16 de diciembre de 2009

Última sessió d'exposicions de territori


Avui al mòdul de processos i contextos educatius II ha tingut lloc l'última sessió d'exposicions de territori.
La parella formada per la Núria Villaronga i la Mireia Bernadó han escollit fer la seva exposició sobre l'aquàrium de Barcelona. Primer de tot han fet una introducció sobre el tema i han plantejat els objectius. A continuació, han explicat els serveis i els tipus de visita que ofereix l'aquàrium i han destacat les activitats que es fan a l'aquàrium dirigides a educació primària.
Per finalitzar han acabat amb unes conclusions.


La segona parella en exposar ha estat la composta per la Cristina Bardia i l'Unai González. Han tractat el tema del moviment obrer a catalunya al segle XIX. Han dividit la seva exposició en els següents apartats: la indústria catalana deL SEGLE XVII i XIX, la indústria Bonaplata ( 1832-1835), el moviment obrer i les seves condicions de treball, el moviment obrer i les seves condicions de vida, les accions obreres, les millores que han aportat els obrers i per últim les conclusions sobre el tema.

A continuació, ha exposat la parella formada per Sergi Domenech i Isaac Serrano sobre la Fira de la Puríssima de Sant Boi 2009. Aquesta ha estat una presentació molt original sense el suport de cap presentació Power Point. Ells mateixos, van anar a la fira de la Puríssima i van fer un recorregut per tal de mostrant-nos els llocs més interessants de la fira com el mercadal, el planter i jardineria, la zona d' artesania i per última la fira comercial.


La següent parella, l'ha format l'Albert Valbuena i el Roderic Pico, qui han optat per un tema que a tos dos els fascina, els esports de neu. Han dividit la seva exposició en l'explicació dels diferents material per lliscar per la neu, l'esquí , l'Snowboard i les pistes d’esquí.

L'última parella que ha exposat ha estat la composada per Sandra Castelnuovo i Albert Paredes la qual tractava sobre viure a les residències de la tercera edat. Els apartats en els quals han dividit la seva exposició han estat, les dades de la residència, les dels treballadors, els motius d'ingrés i les malalties que més abunden entre els avis i àvies de la residència, la programació diària, el testimoni d'una resident i per últim les conclusions.
Per tal de conèixer una mica més la residència, van parlar amb una àvia la qual els va explicar el seu testimo.

Al final de la classe, hem hagut d'entregar les avaluacions que hem fet sobre les exposicions dels nostres companys que consistia en anotar aspectes positius sobre les exposicions i aspectes a millorar.
Totes les exposcions han estat avui interessant però crec que la que més ha aconseguit captar la meva atenció ha estat la de la Fira de la Puríssima de Sant Boi ja que ha estat una manera molt original de fer l'exposició que com ja he dit, ha aconseguit captar l'atenció de tot el públic.

lunes, 14 de diciembre de 2009

Tercera sessió de recitacions i debats


Avui a classe de comunicació oral, escrita i digital, ha tingut lloc la tercera sessió de recitacions i debats.
Com a les anteriors sessions, hem començat per les recitacions. Avui he estat la primera en recitar el poema anomenat, Nosaltres, ben mirat de Miquel Martí i Pol que podeu visualtitzar a l'entrada anterior. d'aquest bloc. Tot i que portava molt preparat el meu poema ja que me l'he estat preparant des de fa ja dues setmanes de manera gradual és a dir, cada dia anava aprenent un tros fins que ja fa uns dies me'l vaig aconseguir aprendre sencer, crec que els nervis m'han traicionat perquè a la meitat del poeme m'he quedat en blanc per uns moments i he hagut de mirar el poeme per poder continuar. Tot i que ja a l'autoavalució que he de lliurar a la professora aprofundiré més, crec que des del principi fins al final he estat molt nerviosa. N'era conscient perquè no estava respitant bé i al llarg del poeme m'ha faltat l'aire per recitar-lo i a més a més la veu en certs moments he notat que em tremolava. Tot i això, crec que l'entonació i el volum de la veu era el correcte.
Pel que he vist avui, els meus companys han optat per recitar contes i animo com ja ha dit la Imma, a que els companys que encara han de recitar, per a l'última sessió de recitacions, optin per recitar un poema.
Aquí us deixo la meva recitació, ja que tot i que potser em fa una mica de vergonya, tots els que el podeu verue meu vist a classe.


Un cop acabades les recitacions han tingut lloc els debats. El primer tema a debatre avui ha estat uniformes sí o no. El grup de a favor han anat vestits representant els uniformes ja que tots anaven amb camisa i corbata. Com a conclusions finals, el grup a favor ha exposat els següents arguments:
- Aporta un ordre necessari a la classe
- Dóna un nivell de seguretat als alumnes
- És un entrenament de cara al món laboral
-etc

Com a conclusions finals el grup en contra ha exposat el següents arguments:
- Retalla la llibertat de l'alumne, ja que amb amb la manera de vestir expresem la nostra manera de ser.
- Uniformes amb alt cost econòmic
Per acabar han dit la següent frase, molt acertada des de la seva posició en contra:
Si cada ésser és únic i irrepetible per què voler-los uniformar?

El següent debat que ha tingut lloc avui a classe ha estat : implantar el pla d'escola 2.0 dins les aules.
Alguns arguments que ha donat el grup a favor han estat els següents:
- No és només un suport pel mestre sinó també per l'alumne.
- Facilita la transmissió de coneixement, valors...ja que el nen té moltes fonts d'informació.
- Permet que els nens treballin de manera col·laborativa.
- Manera d'accedir de forma ràpida i interactiva a les fonts d'informació.
- És una eian creativa, permet al nen expressar-se.
- Permet l'alfabetització digital dels nens cosa bàsica avui en dia.

Pel que fa al grup en contra els arguments que han donat, m'ha fet pensar que en realitat no estaven en contra ja que tots els argumets donats es basaven en elements que calen millorar perquè aquest pla pugui implantar-se correctament i que encara avui en dia no existeixen.
Alguns d'aquests arguments han estat els següents:

- No hi ha suficients estructures, només hi ha un ordinador per cada dos nens
- Només hi ha internet a l'aula d'informatica
-S'hauria d'equipar a l'escola amb la xarxa inalàmbrica
- El professorat hauria de tenir un bon nivell, hauria de fer cursos per tal de formar-se en les tic ja que avui en dia encara no tenen els coneixements necessaris sobre les tic per a implantar aquest pla d'escola 2.0.

En definitiva crec que ha estat interessant el dia d'avui sobretot pel que fa als debats. Tots dos temes m'han semblat molt interessants . Més concretament, crec que el debat sobre la implantació del pla escola 2.0 ha estat interessant ja que és un tema molt recent que a nosaltres com a futurs mestres ens afectarà de ple i que , ja avui, ens estan formant en aquest àmbit per tal que aquest pla sigui efectiu.


domingo, 13 de diciembre de 2009

Recitació

Demà a la classe de comunicació oral escrita i digital, hauré de fer una recitació. He escollit un poema del llibre Antologia poètica de Miquel Martí i Pol. El poema que he escollit és titula:

Nosaltres, ben mirat

Nosaltres, ben mirat, no som més que paraules,

ordenades, si voleu, amb altiva arquitectura

contra el vent i la llum,

contra els cataclismes,

en fi, contra els fenòmens externs

i les internes rutes angoixoses.

Ens nodrim de paraules

i, algunes vegades, habitem en elles:

així en els mots elementals de la infantesa,

o en les acurades oracions

dedicades a lloar l’eterna bellesa femenina,

o, encara, en les darreres frases

del discurs de la vida.

Tot, si ho mireu bé, convergeix en nosaltres

perquè ho anem assimilant,

perquè ho puguem convertir en paraules

i perduri en el temps,

el temps que no és res més

que un gran bosc de paraules.

I nosaltres som els pobladors d’aquest bosc.

I més d’un cop ens hem reconegut

en alguna antiquíssima soca,

com la reproducció estrafeta

d’una pintura antiga,

i hem restat indecisos

com aquell que desconeix la ciutat que visita.

Però la nostra missió és parlar.

Donar llum de paraula

a les coses inconcretes.

Elevar-les a la llum amb els braços de l’expressió viva

perquè triomfem en elles.

Tot això, és clar, sense viure massa prop de les coses.

Ningú no podrà negar que la tasca és feixuga.


Miquel Martí i Pol


Des de bon principi tenia clar que volia recitar un poeme però em va resultar difícil escollir-ne un. Per internet no trobava cap que m'agradés així que vaig decidir anar a la biblioteca de la meva ciutat(Terrassa) i buscar llibres de poemes. En principi no tenia cap inclinació envers cap autor però quan vaig començar a fullejar llibres, vaig decidir triar-ne un de Miquel Martí i Pol ja que és un dels poetes catalans més coneguts per tothom. Vaig decidir-me per aquest poema ja que em va semblar interessant recitar-ne un que parlés sobre les paraules, els elements bàsics per a la comunicació i per tant, molt relacionades amb l'assignatura de COED.


jueves, 10 de diciembre de 2009

Tercera sessió de territori


Ahir va tenir lloc a la classe del mòdul de processos i contextos educatius II la tercera sessió de les exposicions de territori.
Durant aquesta sessió només van haver-hi 3 exposicions:

1.La cultura dels joves del Pirineu exposada per la Marta Rodríguez Anton i Elisabeth Barral.
Primer de tot, ens van donar quatre pinzellades sobre el territori del Pirineu per a continuació centrar-se en dues de les comarques que componen el Pirineu, l'Alt Urgell i la Cerdanya. Van tractar dos temes en concret, les activitats culturals que es fan en aquestes comarques de muntanya i el jovent de les comarques de muntanya. A continuació van fer les conclusions i per útlim ens van passar un vídeo per poder visionar les dues comarques ja esmentades del Pirineu.

2. El delta de l'Ebre exposat per Raquel Barberà i Esther Aldehuela. Per començar, ens van situar el territori del delta de l'Ebre per a continuació explicar-nos la fauna i vegetació característica de la zona. Ens van també explicar els llocs d'interès i la gastronomia típica de la zona com l'ànec salvatge. A més a més, ens havien d'explicar els serveis turístics que ofereix el territori però per motius de temps no van poder-ho fer.

3. La diversitat cultural: l'ètnia gitana, exposat pel Javi Lahoz i el Marc Company. Aquests dos companys van dividir la seva exposició en una introducció, història sobre l'ètnia gitana, la llengua i la cultura dels gitanos i per últim la seva integració dins la societat actual.

Com a valoració d'aquestes exposicions podria dir que m'han resultat interessants les tres. Tot i que com acabo de dir, han estat interessants les tres, personalment el tema que més ha aconseguit captar la meva atenció ha estat el de diversitat cultural ja que per a mi és un tema que s'hauria de tractar més a les aules perquè en els últims anys, el nostre país, ha rebut una gran onada d'immigració i amb ella, noves cultures que han de conviure entre elles . A les aules, es parla de diversitat cultural majoritàriament referint-se a africans, sudamericans, xinesos etc però estic quasi segura pel que he viscut a l'escola, que la cultura gitana és una cultura de la qual no se'n parla a les aules i que cladria també parlar-ne perquè hi ha un gran nombre de població gitana al nostre país. M'agradaria també destacar la del Delta de l'Ebre ja que m'ha agradat molt perquè m'ha fet recordar unes colònies de segon d'eso quan vaig anar a conèixer aquest territori.





Recursos digitals


Presentació per parellles o grup:

Ahir a la classe Gestió i tic vam fer una activitat sobre les diverses maneres que hi ha de difondre el coneixement i la reflexió educativa a través de la xarxa.
Primer de tot vam fer un repàs dels diferents recursos i més tard en ens van assignar per parelles un d'ells. Els recursos digitals han estat els següents: Pràctica compartida, Projectes en Xarxa, Webs de centres, Revistes escolars, ButlleTIC , XTECRàdio, Bitàcola de mestra TIC, Contes del món, Bloc de l'Edu3.cat, Bloc de música, De les TIC a les TAC

L'activitat consistia en fer una presentació de google en la qual haviem de fer una descripció general del recurs i després presentar de forma detallada una mostra.
Per últim, vam exposar la nostra presentació i entre tots amb l'ajuda del Jorge vam valorar i comentar el recurs presentat.
Pel que fa a mi, em va toca presentar amb el meu companys David Catchot el bloc de l'edu3.cat. Per tal de fer la presentació, el Jorge ens va recomenar fer primer una breu presentació sobre l'edu3.cat per després centrar-nos en el bloc de l'edu3.cat.
A continuació us deixo la presentació de google sobre l'edu3.cat i el seu bloc:



Les altres presentacions de google que es van fer a classe de gestió i tic van ser les següents:

1-Pràctica compartida ( Sara Torras, Regina Beltran i Emma Sáez)
2-Contes del món, concurs de podscats (Marta Rodríguez)
3.Webs de centres ( Héctor Ros i Albert Valbuena), una eina de l'xtec que ens permet tenir tots els centres en una mateixa web.
4-Xtec ràdio, la ràdio a l'escola ( Anaïs Alapont i Anna Sainz)
5-Revistes escolars (Marina Parras i Andrea Vélez)
6- ButlleTIC (Marc Company i Isaac Serrano)
7- Projectes en xarxa (Gerard Garcia, Estel Gamisans i Roc Molina)

Activitat complementària a nivell individual:

Com a activitat complementària i a nivell indiviual per a l'assignatura de gestió i Tic se'ns ha demanat subscriure'ns als recursos als quals vaig fer referència a l'entrada anterior d'aquest bloc mitjançant el google reader i fent servir el google notebook per tal d'anotar aquelles adreces web que consideressim més rellevants.
Per tal de veure quines adreces he afegit al meu bloc de notes de google us deixo aquí l'enllaç.
Per tal de comprovar que m'he subscrit a l'edu3.cat, al seu bloc, a xtec i a contes del món, podeu clicar aquí per anar directament a la pagina web.

Crec que aquesta activitat individual m'ha permès conèixer una mica més el bloc de notes de google ja que a classe no hi vam aprofundir . M'ha permès aprendre com donar a conèixer al meu bloc a quines pàgines webs estic subscrita utilitzant el google reader cosa que fins ara desconeixia.
Penso que és positiu subscriure's a una web com podria ser la de la XTEC ja que és una manera d'està al dia sobre temes d'actualitat educativa cosa essencial per a futurs mestres.


jueves, 3 de diciembre de 2009

Segona sessió d'exposicions de territori


Ahir va tenir lloc a classe de comunicació oral, escrita i digital, la segona sessió d'exposicions de territori.
Les exposicions que van tenir lloc en aquesta sessió van ser:

1. Sandra Pérez i Sandra Fernández: el barri de la Barceloneta
2. Joan Amat i Jordi Mur: la identitat de Catalunya
3. Encarni Bosch i Mireia Casanovas: la desigualtat social a Barcelona
4. Karen Luna i Helena Prim: una hora en una aula d'acollida
5. Emma Sáez i Alba Salinero: el mercat del Clot

Tot i que alguns dels temes no eren massa del meu interès, em van semblar exposicons molt clares i ben preparades amb les diferents parts ben estructurades.

En aquesta sessió va tenir lloc la meva exposició de territori, el tema de la qual era: una hora en una aula d'acollida. Tot i que no estic gaire satisfeta amb la nostra exposició crec que el tema era interessant i d'actualitat. També penso que la idea de conèixer com seria una aula d'acollida a partir d'una entrevista a una mestre d'una d'aquestes aules, ha estat una idea original que ens permès conèixer la realitat sobre les aules.
Aquesta ha estat la meva exposició de territori:


miércoles, 2 de diciembre de 2009

Diferents concepcions de l'ús de l'ordinador


Avui a classe de gestió i tic hem tractat el tema de la concepció de l'ús de l'ordinador des de quatre enfocaments possibles.
1. L'ordinador que ensenya al nen, com a mestre del nen
2. L'ordinador com a lavoratori ( interacció amb l'ordinador)
3. L'ordinador com a eina de treball ( el nen crea utilitzant programes)
4. L'ordinador com alumne, l'alumne planifica una seqüència d'instruccions i l'ordinador obeix, passa a ser el mestre.

Un cop explicades les quatre diferents concepcions de l'ús de l'ordinador, vam conèixer programes que exemplificaven les quatre diferents concepcions.

El primer programa va ser l'anomenat Zonaclic, un programa gratuït que forma part d'un programari lliure que correspon a la concepció de l'ús de l'ordinador com a mestres.
Aquest programa ens dóna la possibilitat d'accedir a un programa j.clic. Ofereix activitats personalitzades per al nen, al seu ritme i a més a més l'ordinador és capaç d'avaluar allò que fa el nen.
Podem trobar una biblioteca d'activitats, amb activitats d'aprenentage i d'avaluació classificades per matèries i etapes escolars. Per exemple, vam veure l'exemple d'una activitat de matemàtiques de sumes i restes on primer era una activitat d'aprenentatge on ensenyava als nens com s'escrivien els números, més tard, els nens havien d'escriure'ls i a continuació reslodre sumes i restes.
Els alumnes podrien treballar diferents conceptes a partir d'explicacions del mestre o a través d'aquest programa, un programa que obliga a l'alumne ha estar concentrat i els permet repetir activitats si no han arribat a assolir els objectius. A més a més, és un programa més individualitzat in cada nen pot anar al seu ritme.
Aquest programa permet detectar proporcions entre encerts i erros i l'ordinador li tornarà a fer l'exercici en cas de que els seus errors siguin més que els seus encerts o si pel cas contrari l'alumne ha assolit perfectament l'exercici, lordinador li farà una seqüència superior.

Dins aquest programa, trobem el JClic author (podeu descarregar-lo aquí), amb el qual el mestre crea activitats segons les necessitats.
Hem crear quatre activitats relacionades amb les matemàtique dins d'un mateix projecte. Hem triat tres figures geomètriques i hem creat 4 activitats diferents sempre relacionades amb les tres figures geomètriques.
La primera activitat que hem creat és per associació simple és a dir, hem fet una quadrícula de tres files i a casdascuna d'elles hem posat una figura i una altra quadrícula de tres files amb els noms corresponents de les figures a cada fila. Hem triat també el missatge inicial de l'activitat corresponent a les instruccions de l'activitat, el missatge final, en aquest cas: molt bé, i el missatge d'error: prova un altre cop
També hem triat un temps màxim per tal de fer l'activitat, en aquest cas, 10 segons.
Un cop creada l'activitat, els alumnes han de relacionar la imatge amb el seu nom corresponent. Aquí us deixo la imatge de l'activitat d'associació simple:


La següent activitat que hem creat ha esta la corresponent a missatge escrit, pel que fa a la preparació, és la mateixa que l'anterior però l'obejctiu és diferents. En aquesta activitat l'alumne ha d'escriure el nom corresponent a la figura geomètrica.
Aquí us deixo la imatge de l'activitat:



La tercera activitat ha estat la corresponent a memòria fotogràfica. Hem creat una quadrícula amb tres files on hi hem posat dins la mateixa fila la imatge de la figura i el nom corresponent. Aquesta opció ens permet triar el temps en què apareixeran el nom de la figura per tal de que l'alumne el memoritzi i després, pugui escriure'l.
Aquí us deixo la imatge corresponent a aquesta activitat:



La quarta i última activitat que hem creat és la de puzzle d'intercanvi, l'objectiu del qual és ordenar els noms de la figura geomètrica en ordre alfabètic.


En les quatre activitats, al crear l'activitat hem posat els noms amb la figura geomètrica corresponent ja que alhora de fer l'activitat, l'ordinador s'encarrega de desordenar-ho.

El següent programa que hem conegut corresponent a la concepció de l'ús de l'ordinador com a lavoratori, és el crayon physics deluxe. L'ordinador posa problemes als alumnes, l'alumne aprèn a partir de la interacció, fa proves. És un aprenentatge per descoberta. Podeu baixar-vos aquest programa aquí.
La imatge que hi ha a continuació és d'una de les activitats que proposa aquest programa.


El següent programa que hem conegut és l'ArtRage2, un programa que correspon a la concepció de l'ús de l'ordinador com a eina de treball. Aquest programa és molt beneficiós pel nen ja que li permet expressar-se i treballar la creativitat. Podeu descarregar aquest programa aquí. La imatge que hi ha a continuació és un exemple de "dibuix" creat amb l'ArtRage 2.



L'últim programa que hem conegut ha estat el Winlogo el qual correspon a la concepció de l'ús de l'ordinador com alumne. Es treballa per assaig i per error. En aquest programa apareix una tortuga i l'alumne ha de descobrir quines ordres cal dornar-li perquè es mogui i per exemple formi un triangle equilàter. Amb aquest programa es treballen temes com estratègies de resolució de problemes. Si voleu saber-ne més sobre aquest programa, he creat un document de google amb una informació útil trobada a internet. Cliqueu aquí.
La imatge que hi ha continuació és la pantalla inicial de Winlogo.


Valoració personal:

De tots 4 programes el que més interessant m'ha semblat ha estat el Jclic, crec que és un programa molt útil com a futurs professors ja que he pogut comprovar que ens permet crear activitats de tot tipus amb les quals podem fer treballar al nen els mateixos continguts que en una classe tradicional però d'una manera més didàctica i el més important molt més personalitzada ja que cada nen pot anar al seu ritme i el fet que el mateix programa faci repetir un exercici si el nen no l'ha acabat d'assolir, ho trobu molt positiu. A més a més crec que és molt positiu el Zona click ja que a partir d'ell no només podem crear nosaltres les activitats sinó que en podem trobar moltes classificades per assignatures i nivells.
Pel que fa a l'Art Rage, és un programa divertit amb el qual es pot treballar la creativitat del nen però crec que està més enfocat a l'assignatura de plàstica.
El programa Crayon Phisics, crec que és un programa que li permet al nen divertir-se però no des del meu punt de vista, ara per ara, no crec que sigui un programa adequat per utilitza a l'escola.
Fent referència al Winlogo, he trobat que és un programa massa complicat per als nens de primària sobretot si no se li donen als nens les indicacions específiques perquè la tortuga es mogui i es deixa al nen que ho descobreixi. Penso que podria ser un programa dirigit més cap a un públic d'entre 12 i 16 anys.A nivell d'aula aquest programa no es fa servir tant tot i que pedagògicament és més avançat que el jclick.