jueves, 8 de octubre de 2009

El portàtil de 100$


Ahir dimecres a la classe de gestió i tic vam assabentar-nos d'un nou projecte, "one laptop per child", el Jorge ens va eplicar en què consistia aquest projecte, es basava en vendre als països del primer món, un portàtil per 200 dòlars, entregar un portàtil i amb els altres 100 dòlars (preu proposat per als portàtils del projecte) comprar un altre portàtil i enviar-lo als països cop desenvolupats on l'electricitat en molts casos ni arriba, perquè cada nen pugui tenir la possibilitat de tenir-ne per a la seva educació. Ja que el projecte explicat pel Jorge em va deixar impactada perquè no n'havia sentit ni parlar, em va semblar un tema prou interessant com perquè tothom en sàpiga una mica més, m'he informat i per això m'agradaria publicar-ho al bloc.


Per conèixer més sobre aquest projecte...

Un Laptop Per Nen (ULPC o OLPC de l'idioma anglès One Laptop Per Child) també conegut com la computadora portàtil de 100 dòlars, és una computadora portàtil fabricada amb el propòsit de proporcionar a qualsevol nen del món coneixement i accés a les tecnologies de la informació com formes modernes d'educació. El projecte conta amb el suport de Google, AMD, Xarxa Hat, News Corp, Brightstar Corp i la col·laboració d'altres empreses.

El portàtil es basa en una plataforma GNU/Linux, i és eficient en la utilització de l'energia de manera que amb un dispositiu mecànic de tipus manovella es pot generar suficient energia per a la seva operació. Un dispositiu de conectividad sense fil permet que els aparells es connectin entre si i a Internet des de qualsevol lloc. Aquests portàtils seran venuts inicialment als governs i lliurats als nens en les escoles sota el principi "una computadora per a cada nen".

El portàtil de 100 dòlars, com és conegut en termes col·loquials, a data de desembre de 2007 es venia en Estats Units per parelles per 199.5$ cadascun en el programa G1G1 (compra u dona altre, get one give one) a més d'a través del seu canal de venda, per al qual va ser dissenyat, la compra per governs de països en desenvolupament.

La OLPC està sent desenvolupat per l'organització One Laptop Per Child. La OLPC és una organització sense ànim de lucre amb seu en Delaware, creada per catedràtics del Laboratori de Multimèdia del MIT per a dissenyar, fabricar i distribuir aquestes computadores portàtils.

A aquesta computadora portàtil XO, també se li coneix com La Màquina Verda. Els promotors del projecte volen deixar clar que no és un producte creat per a vendre (en principi) sinó que és sobretot un projecte educatiu.


Què us ha semblat aquest projecte?


No hay comentarios:

Publicar un comentario