jueves, 29 de octubre de 2009
Codi oral VS Codi esrit
Qualitats lingüístiques: llegir, parlar, escoltar i escriure
EXPOSICIÓ QUI ETS, TU?
miércoles, 28 de octubre de 2009
Pràctica Audicity i Movie Maker
A continuació vam obrir el Movie maker, amb el qual podem posar imatges fixes, vídeos, seqüències d'imatges etc. Vam fer un muntatge fent servir la imatge o imatges buscades al google, la cançó i l'enregistrament del la nostra veu.
Aquest és el resultat del montatge windows movie maker:
viernes, 23 de octubre de 2009
Qui ets, tu?
EL MILLOR MAQUILLATGE, UN SOMRIURE
La Sandra és una noia d'estatura mitjana, amb pigues envoltant-li el nas i recobrint els seus prominents pòmuls. Té la pell suau com la seda i d'una qualitat de color de clor . Té el cabell llis que destaca pel seu color, pèl-roig com la pastenaga el qual ha anat enfosquint-se amb el pas del temps. Un to de veu que desprèn dolçor en el moment que els seus llavis començen a articular tan sols una paraula.
Les seves mans, que no són delicades sinó sanes i ben fetes, amb els seus llargs dits, les seves llargues i espesses pestanyes, la brillantor dels seus ulls de color mel i especialment el seu singular i sorprenent somriure, que permet veure les seves dents blanques com una perla, fan de la Sandra, una persona única.
Sens dubte, el seu somriure és el que millor la caracteritza, un somriure espontani i molt expressiu que dóna a conèixer una noia alegre, eixerida com un pèsol, divertida, sincera i molt extrovertida, amb ganes de ser feliç i a més a més, cosa gens fàcil, transmètre felicitat als qui l'envolten. Una noia amb ganes de contagiar aquest somriure, un somriure sincer que pot aixecar l'ànim a qualsevol que tingui l'oportunitat de rebre'l.
jueves, 22 de octubre de 2009
Competència comunicativa
En aquesta classe de comunicació oral, escrita i digital vam treballar a través d'una fotocòpia, la competència comunicativa i vaig subratllar-ne les idees que em semblaven més importants:
Interpretacions de cançons, vídeos i poesia visual
Era alt com un Sant Pau i els seus ulls eren vius i plens de bondat. La seva tarja de presentació era un somriure capaç d’arribar al cor més trencat. Portava els cabells llargs, negres, sempre tapats amb una gorra que li donava un aire molt especial, molt seu. En comptes de firmar autògrafs feia petons.
A l’espatlla sempre hi duia una guitarra, i al cor mil idees per compartir. Desitjava sobretot ser lliure per així ser més amic de la Terra, de les flors, dels estels i dels homes. Però, com poder ser lliure en aquest món tan ple d’interessos? Calia obrir noves vies i anar contracorrent per poder canviar les coses.
Ben aviat se n’adonà que dins del món dels adults hi havia una altre món, alegre, confiat, senzill. Era el món dels més menuts. I amb l’amor com a vehicle de les cançons, i els contes com a eines se n’anà a trobar els seus petits i grans amics. Infant entre els infants, home entre els homes, demostrava dia a dia amb la seva tasca que encara és possible l’esperança en el demà. La mainada l’estimava i amb ell viatjaven a aquell món on 2+2=5.
Pel que fa a la poesia virtual vam donar un passeig virtual per l'obra d'en Joan Brossa.La poesia visual és una de les aportacions més celebrades i innovadores de Joan Brossa. Aquí us faig l'enllaç on podreu veure 44 dels seus poemes visuals tot i que us en deixo un aquí: "Cap de bou", concebut al 1969 i editat al 1982. Brossa li dóna la volta a la "A" i descobreix un cap de bou, una figura omnipresent a la nostra cultura.
Pràctica de l'eduwiki
- Comencem la definició incorporant la paraula que estem explicant (p.e. El dofí és....)
- Les frases han de ser curtes.
- Han de respondre a la pregunta QUÈ ÉS? o QUI ÉS? si és una persona.
miércoles, 21 de octubre de 2009
Pràctica Multimèdia -GIMP+AUDICITY
Avui a l'assignatura de gestió i tic, hem fet servir el programa Gimp, un programa d'edició d'imatges digitals, hem après com reduïr el tamany de les imatges. Amb una búsqueda avançada hem triat una imatge de més de 2MP i hem creat un document de gimp i o bé hem buscat una imatge amb la mida que voliem a través de la búsqueda avançada o bé l' hem reduït modificant-li l'escala gràcies al Gimp. Més tard amb aquesta mateixa tècnica de modificar l'escala de les imatges hem volgut combinar en un únic fitxer vàries imatges, fer una mena de collage en un nou document de gimp al qual li hem modificat el tamany ( 1200 X 900) és a dir un rectangle i li hem posat quatre imatges ( hem establert que la mida de les imatges sigués: 600X 450,no obligatòriament haviem d'utilitzar la tècnica de reduïr l'escala ja que el Jorge, ens ha ensenyat a buscar-la a partir de la búsqueda avançada de google, on pots establir de quina mida vols buscar la imatge però també es podia buscar qualsevol imatge i com he dit abans amb la tècnica de modificar l'escala de la imatge gràcies al Gimp, reduïr-la perquè totes quatre hi capiguessin en el mateix document de gimp.
martes, 20 de octubre de 2009
Pràctica Docs de google
jueves, 15 de octubre de 2009
Tipus de programari CMAP TOOLS
CMAP TOOLS
jueves, 8 de octubre de 2009
El portàtil de 100$
Un Laptop Per Nen (ULPC o OLPC de l'idioma anglès One Laptop Per Child) també conegut com la computadora portàtil de 100 dòlars, és una computadora portàtil fabricada amb el propòsit de proporcionar a qualsevol nen del món coneixement i accés a les tecnologies de la informació com formes modernes d'educació. El projecte conta amb el suport de Google, AMD, Xarxa Hat, News Corp, Brightstar Corp i la col·laboració d'altres empreses.
El portàtil es basa en una plataforma GNU/Linux, i és eficient en la utilització de l'energia de manera que amb un dispositiu mecànic de tipus manovella es pot generar suficient energia per a la seva operació. Un dispositiu de conectividad sense fil permet que els aparells es connectin entre si i a Internet des de qualsevol lloc. Aquests portàtils seran venuts inicialment als governs i lliurats als nens en les escoles sota el principi "una computadora per a cada nen".
El portàtil de 100 dòlars, com és conegut en termes col·loquials, a data de desembre de 2007 es venia en Estats Units per parelles per 199.5$ cadascun en el programa G1G1 (compra u dona altre, get one give one) a més d'a través del seu canal de venda, per al qual va ser dissenyat, la compra per governs de països en desenvolupament.
La OLPC està sent desenvolupat per l'organització One Laptop Per Child. La OLPC és una organització sense ànim de lucre amb seu en Delaware, creada per catedràtics del Laboratori de Multimèdia del MIT per a dissenyar, fabricar i distribuir aquestes computadores portàtils.
A aquesta computadora portàtil XO, també se li coneix com La Màquina Verda. Els promotors del projecte volen deixar clar que no és un producte creat per a vendre (en principi) sinó que és sobretot un projecte educatiu.
Què us ha semblat aquest projecte?
miércoles, 7 de octubre de 2009
Pràctica Documents de google
domingo, 4 de octubre de 2009
Ellos ven ellos hacen
http://www.youtube.com/watch?v=24EhE0nLPiw